PROJECTE: SÓC UNA PLANTA!

Per tal d’atendre les diferents formes i ritmes d’aprenentatge del nostre alumnat, així com els múltiples tipus d’intel·ligències que conviuen en un mateix aula, sempre tractem de presentar qualsevol tema o concepte mitjançant una ampla diversitat d’activitats, jocs, experiències i tasques.

A primer cicle de primària aquest trimestre estem amb el projecte de SÓC UNA PLANTA!

Partint d’uns continguts pertanyents a l’àrea de ciències naturals hem pogut relacionar i treballar de forma interdisciplinària la resta de matèries, considerant sempre els interessos dels nostres protagonistes per tal de buscar i assegurar la seua motivació, implicació i participació, sense les quals no seria possible.

D’aqueta manera, hem vist les parts d’una planta i els elements que necessiten per a viure:

I tot ens queda més clar si ens inventem el nostre propi ball. Amb el moviment i el ritme fomentem la coordinació i la memòria. Així com la lectura compartida en veu alta.

La decoració del nostre entorn també és fonamental per a sentir una immersió significativa d’allò que estem fent: un mural, plantes i arbres a la classe…

I què tal un poc de jardineria al cole? Els alumnes de primer i segon ens impliquem com a jardiners!

Una de les coses que més ens ha agradat és la preparació d’un poema que vam poder recitar als nostres tutors de sisè de primària, així com a més companys i companyes d’altres classes. Voleu veure un poc del nostre resultat?

Però això no acaba ací, com ja vam comentar en altra publicació, estem molt conscienciats amb el reciclatge i els nostres xics i xiques estan en contra de la contaminació i volen que les seues plantes puguen créixer en un entorn net. És per això que la seua iniciativa va ser crear els seus propis joguets reciclats per tal de donar una segona oportunitat a eixos envasos, deixalles o materials que ja no necessiten, i el resultat ha sigut d’allò més sorprenent!

Ara encara continuem el nostre viatge amb una excursió a uns parcs i amb moltes ganes de viure més aventures junts!