La setmana passada un grup de 4 integrants del nostre claustre viatjaren a República Txeca per assistir a una formació. Es tracta d’un curs estructurat sobre gamificació que es va realitzar a l’International Training Centre, centre de formació del professorat que depén del Ministeri d’ Educació Txec amb més de dèsset anys d’experiència, especialitzat en el camp de la innovació educativa i que forma a docents de tota la Unió Europea.

Amb aquest curs els nostres docents milloraran les seues tècniques per a generar nous materials didàctics i idees pràctiques per a utilitzar ferramentes en diversos formats que fomenten l’aprenentatge a través del joc.

Mitjançant la formació contínua del professorat del nostre centre, aconseguirem una millora metodològica que es veurà reflectida a l’aula: tant en la motivació del nostre alumnat com en els resultats acadèmics i l’adquisició de competències. Les mobilitats europees permeten el creixement professional dels participants i la millora de la qualitat d’ensenyança del centre.

Els principals objectius que pretenem millorar amb aquest curs són:

– La creacció de material i ferramentes que fomenten l’aprenentatge a través del joc
– Desenvolupar ferramentes de pensament crític i creatiu mitjançant el joc
– Aprendre a motivar, guiar i avaluar a l’alumnat per a millorar el seu rendiment acadèmic.