El passat 3 de desembre commemoràrem el dia de les persones amb discapacitat i, alhora i sobretot, el dret a l’educació, el dret a l’accés a l’aprenentatge i el dret a participar en les activitats de classe en les mateixes condicions que la resta.

Des de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ens feren arribar el conte de La lluerna morada, creat i il·lustrat per Ricard Tàpera i Carles Ubeefe. Aquest llibre accessible a tothom està acompanyat de pictogrames que en faciliten la comprensió i compta amb un vídeo signat en llegua de signes, de manera que tots els xiquets i xiquetes puguen tindre accés a la història.

Es tracta d’una història que parla sobre els valors de la diversitat i l’amistat, i de la importància de respectar les diferències que ens fan persones úniques i irrepetibles. A través d’un univers animal simbòlic, els xiquets i xiquetes aprenen a estimar els altres, a no fer-los de costat, a acollir-los, respectar-los i a crear un vincle d’amistat i de cures amb els seus iguals.

Ací podreu saber un poc més: pàgina web

(https://ceice.gva.es/va/web/inclusioeducativa)

D’altra banda, a més de La Lluerna Morada, l’alumnat també va conéixer a Elmer l’elefant, celebrant la setmana de les diverses capacitats i portant llum i color al centre.

També vam dur a terme diferents activitats, dinàmiques i pràctiques de conscienciació, en les que l’alumnat es posava a la pell d’altres persones amb diversitat funcional.

Una altra activitat que ens va agradar molt va ser tindre l’oportunitat de conéixer millor l’alfabet braille i comunicar-nos mitjançant el seu ús.

A més, els nostres propis companys i companyes compartiren les seues vivències i sentiments, al mateix temps que coneixíem de primera mà els diferents equipaments adaptats, material ortopèdic i ajudes tècniques per a persones amb mobilitat reduïda.

El curs passat, des de l’àrea d’Educació Física, també vam tindre la sort de comptar amb la visita d’antics alumnes del cole, que hui en dia formen part de l’equip d’hoquei adaptat del Llevant U.D., els quals van compartir la seua experiència personal amb l’alumnat del centre; transmetent valors com la constància, l’esforç i la superació.

En relació als esports, des de Comenius, el nostre alumnat junt amb els nostres companys i companyes de fisioteràpia, fomenten i duen a terme l’extraescolar de Boccia, joc que consistix en dos equips, blau i roig, que llancen les seues boles a fi d’acostar-se el màxim possible a la bola blanca.

De fet, els nostres fisioterapeutes participen en el campionat de Boccia per als jocs paralímpics asiàtics i ens agradaria compartir-ho amb tots vosaltres.